OM OVNENE

Hvordan vælger jeg en ovn med den rette styrke?

Du skal vælge din varmer ud fra det rum, som du vil sætte den op i og det rums isolation. En tommelfingerregel er, at du skal bruge omkring 1 kW styrke pr kubikmeter sauna. 

Saunaen vil ikke varme hurtigt nok op, give dig not damp eller simpelthen blive udbrændt hurtigere, hvis den står i et for stort rum. De store varmere er ikke noget problem, hvis de har en termostat, som du kan regulere den på, og du bruger den rigtigt. 

En anden vigtig ting at have in mente er rummets isolation. Hvis der er steder i rummet, der ikke er isoleret – det kan være et vindue eller en bjælkevæg, så skal du regne med cirka 1.5 kubikmeter for hver kvadratmeter, når du regner ud, hvor stor en varmer, du skal bruge. Du kan bruge vores udregner for at finde størrelsen på dit saunarum. Hvis du selv vil opmåle dit rum, så skal du gange højden, længden og bredden af dit rum sammen. Hvis du ved, at du har steder i dit rum, der ikke er isolerede, så skal du opmåle dem og gange det med 1.5 og lægge det sammen med dit resultat fra tidligere. 

På den måde får du dit sauna opmålt i kubikmeter, og det kan du bruge til at vælge den varmer, der passer til dit rum. Hvis du er i tvivl, så vælg den større udgave, eller giv os et kald, så kan vi hjælpe dig.

Hvor lang tid tager det at opvarme min sauna?

Hvis varmeren har den rigtige størrelse, så vil rummet blive 10 grader varmere cirka hvert 8. minut, og du rammer 80 grader efter omkring én time.

Hvilke sten kan jeg bruge i min HUUM ovn?

Vi anbefaler, at du bruger naturlige afrundede saunaovnssten. I vores udvalg finder du olivine diabassten, som er lysegrå og afrundede med en høj varmekapacitet. Du skal ikke bruge almindelige dekorative sten, for de vil sprænge eller flække.

Hvor lang er jeres garanti?

Alle HUUM-saunaer har en garanti på 5 år.

Hvad er inkluderet I sættet?

Du finder selvfølgelig varmeren, men derudover får du også justerbare ben (HIVE) og et beslag til væggen (DROP). Du får ikke sten, fjernbetjening og strømkabel med.

Hvem kan installere varmeren?

Det burde kun være certificerede elektrikere, der installerer kablerne og tilslutter strøm til enheden.

Hvad gør jeg med ledninger og elektricitet?

I vores installationsmanualer kan du finde instruktioner, der viser, hvordan du installerer kabler og andet elektricitet. Kablerne skal installeres af en certificeret elektriker.

OM FJERNBETJENING

Hvad er forskellen på vores fjernbetjeninger?

Vi har tre forskellige fjernbetjeninger: UKU Local, UKU Wi-Fi og UKU GSM. Den eneste forskel ligger i, hvordan man kontrollerer saunaen fra HUUM-appen. Med UKU Local kan du kun kontrollere saunaen direkte på kontrolpanelet på væggen, men med UKU Wi-Fi og UKU GSM kan du starte opvarmningen af din sauna på mobilappen. UKU Wi-Fi skal bruge en Wi-Fi-forbindelse, imens UKU GSM virker med et SIM-kort, der kører på mobildata.

Hvilke fjernbetjeninger kan bruges til HUUM-varmere?

Forskellige producenter fremstiller fjernbetjeninger, der kan bruges med HUUM-varmere. Fjernbetjeningerne skal som minimum være certificerede og have en temperatur-funktion for at virke optimalt. Samtidig skal varmerens output svare til fjernbetjeningens.

Kan jeg bruge varmeren uden en fjernbetjening?

Nej. HUUM-varmere kræver en fjernbetjening med en temperatur-funktion. Varmerne har heller ikke en tænd/sluk-knap.

Hvad er der med i sættet?

Sammen med UKU-betjeningen får du alle de komponenter med, som du skal bruge for at installere og bruge enheden: 

- Kontrol-konsollen (104 x 55 x 22 mm)

- Kabel til kontrol-konsollen (3 m; 4 x 0,34 mm2)

- Hovedmodulen (132 x 90 x 58 mm)

- Temperatur-sensor 

- Dør-sensor 

- Temperatur-/dør-sensor (5+5 m; 2 x 0.22 mm2)

Hvor skal jeg installere fjernbetjeningen?

Kontrolpanelet skal installeres uden for dampbadet i øjenhøjde med dig eller dem, der skal bruge den. Vi anbefaler, at du installerer den ved siden af døren ind til dampbadet. Hovedmodulet skal installeres på et tørt sted, som du let kan komme til. Vi anbefaler ikke, at du installerer modulet inde i selve saunarummet. Gør du det alligevel, er det på eget ansvar. Hvis du vil installere UKU Wi-Fi eller UKU-GSM er det vigtigt, at hovedmodulet befinder sig et sted, hvor du kan oprette forbindelse til internettet.

OM STEN

Hvilke sten passer til HUUM varmerne?

En god saunasten akkumulerer varme og udleder det ganske langsom, og så skal den være varmeresistent. Når du vil have de kvaliteter, så er bestandige og tunge sten det rette valg. We anbefaler at du bruger afrundede sten i din HUUM-varmer for at komplimentere designet og få en mildere damp.Vi har det, du skal bruge i vores udvalg. Eksempelvis olivin diabase sten i to forskellige størrelser: 3-5 cm og 5-10 cm. Olivin diabase er en meget tung sten, som har en massefylde på cirka 3.5 kg/dm3. Saunagængere sætter høj pris på den her sten for dens holdbarhed og høje varmekapacitet. Du kan selvfølgelig vælge at bruge andre typer sten, men hold dig fra dekorative sten – de går i stykker eller flækker meget nemt.

Skal jeg forberede stenene, før jeg bruger dem?

Det er en god idé at vaske stenene, inden du placerer dem i varmeren. Så fjerner du støv fra stenene og får en god sund damp. Når du bruger dem for første gang til en saunasession, skal du varme dem op til almindelig saunatemperatur og lade dem langsomt køle ned igen. Undgå at kaste vand på dem, imens du gør det. Når du gør det udgløder du stenene, og det hjælper dem til at forlænge deres holdbarhed. Når du har gjort det en enkel gang, er de klar til brug.

Hvordan lægger du stenene?

Måden, du lægger stenene på i din varmer har stor effekt på kvaliteten af den damp. Du burde bruge både store og små sten til at fylde pladsen på en god måde. Først skal du tage alle dine sten ud og sortere de små fra. Derefter skal du stable stenene lag for lag fra bunden og arbejde dig opad. Hvis du samler stenene på den ene side først, så risikerer du at bøje eller ødelægge dine varmeelementer. Start med de store sten og brug de mindre sten, som du har sorteret fra, til at udfylde de steder, der mangler. Du bør efterlade nok plads imellem stenene til at ilten kan bevæge sig rundt og placer ikke stenene for tæt omkring varmeelementet. På samme tid skal varmeelementet være dækket og ikke synligt. Det er vigtigt, for det er ikke sundt at kaste vand direkte på varmeelementet – og det giver ikke en god damp. Vandet skal gerne fordampe når det rammer stenene, og ikke når det rammer varmeelementet. Bliv ved med at stable stenene, og når du når til det øverste lag, så skal du placere stenene tættere. Det er der alt varmen gerne skulle samle sig.

Hvornår skal jeg skifte sten?

Saunasten holder ikke for evigt. Tid og brug får stenene til at smuldre lige så langsomt. Det er også derfor, at du en gang imellem burde skifte dine gamle sten med nye. En simpel måde at vide, hvornår det er tid til at skifte dine sten, er når du bemærker, at det begynder at tage længere tid at varme din sauna op, end det plejer. Grunden kan være, at de mindre sten blokerer for ilten, som burde flyde imellem stenene. Under alle omstændigheder bør du tjekke op på dine sten en gang om året eller efter cirka 300 timers varme. For at tjekke skal du fjerne alle sten fra din varme og gøre status på, hvordan de ser ud. Det er et fint tidspunkt at fjerne og udskifte de smuldrede sten og rense dem, du beholder. Hvis du ikke har mod på at rense og udskifte enkelte sten, så udskift dem anden for at være på den sikre side.

INSTALLATION

DROP INSTALLATION

Læs dette før installation

1. Tjek, om styrken på hovedafbryderen svarer til varmerens krav. 
2. Svarer outputtet (kW) på varmeren til dit saunarums volumen (m3)?Hvis du steder i rummet, der ikke er isolereret, skal du gange volumen med 1.5 m3 og lægge det til dig saunarum for hver kvadratmeter væg. 

Positionér din varmer

- Du burde positionere din DROP varmer på væggen, og sørge for, at den er så tæt på din siddeplads i saunaen, at du kan hælde vand på stenene, imens du sidder på bænken. Det øverste lag sten bør være på niveau med dine fødder, når du sidder på saunabænken. 
- Tjek table 1, hvor du kan se minimumsafstanden imellem varmeren og dit rums loft og væg. 
- Vær opmærksom på placeringen af varmeren, og placér den sådan, at der ikke opstår farlige situationer, når den er i brug. Vær sikker på, at man ikke går for tæt forbi enheden, når den er varm.
- Før installation skal du fjerne det beskyttende lag film, som dækker stålpladen på bagsiden af varmeren. 
- Når du installerer dit vægbeslag, skal du vide, at den samlede vægt på enheden er 65 kilo.

 Sæt strøm til din varmer

- Det er kun en certificeret elektriker, der må tilslutte varmeren til strømforsyningen. 
- Du finder indgangen til hovedkablet centralt på varmeren, 10 cm over den kanten forneden. 
- Et gummiisoleret SIHF-JB-kabel eller et tilsvarende kabel skal bruges. Det er forbudt at bruge et kabel, der ikke er varmeresistent med PVC-isolation. 
- Du skal sikre dig, at din samleboks er vandtæt, og den skal være mindst 50 cm fra gulvet. 
- Vi anbefaler, at du tilslutter enheden til strøm uden fejlstrømsafbryder.
- I tabel 2 kan du finde maxstyrken for, hvor meget strøm, der må gå igennem tværsnittet af kabel og afbryderen. 
- Åbn den beskyttende del på varmerens el-boks.
- Slut strømkablet til klemrækken som det vises på diagrammet over kredsløbet.
- Luk den beskyttende del. 
- Sæt kablet fast på udgangen med en kabelstrop. 
- Installér varmeren på vægrammen. Vær sikker på, at den sidder sikkert fast på væggen. 

Sten

- DROP-varmeren kræver 55 kilo 5-10 cm store sten (4 x 15 kilos bokse)

- Læs mere om, hvordan du stabler stenene rigtigt.

HIVE INSTALLATION

Hvad skal du tjekke før du installerer?

1. Tjek, om styrken på hovedafbryderen svarer til varmerens krav. 
2. Svarer outputtet (kW) på varmeren til dit saunarums volumen (m3)?Hvis du steder i rummet, der ikke er isolereret, skal du gange volumen med 1.5 m3 og lægge det til dig saunarum for hver kvadratmeter væg. 

Positionér din varmer

- Tjek table 1, hvor du kan se minimumsafstanden imellem varmeren og dit rums loft og væg. 
- Vær opmærksom på placeringen af varmeren, og placér den sådan, at der ikke opstår farlige situationer, når den er i brug. Vær sikker på, at man ikke går for tæt forbi enheden, når den er varm.
- Du finder indgangen til strømkablet i bunden af varmeren.

Sæt strøm til din varmer

- Det er kun en certificeret elektriker, der må tilslutte varmeren til strømforsyningen. 
- Et gummiisoleret SIHF-JB-kabel eller et tilsvarende kabel skal bruges. 
-  OBS! Det er forbudt at bruge et kabel, der ikke er varmeresistent med PVC-isolation. 
- Du skal sikre dig, at din samleboks er vandtæt, og den skal være mindst 50 cm fra gulvet. 
- Vi anbefaler, at du tilslutter enheden til strøm uden fejlstrømsafbryder.
- I tabel 2 kan du finde maxstyrken for, hvor meget strøm, der må gå igennem tværsnittet af kabel og afbryderen. 
- Åbn den beskyttende del på varmerens el-boks.
- Slut strømkablet til klemrækken som det vises på diagrammet over kredsløbet.
- Luk den beskyttende del. 
- Sæt kablet fast på udgangen med en kabelstrop. 
- Installér varmeren på vægrammen.

Sten

- HIVE kræver 250 kilo 5-10 cm sten. 
- HIVE med lufttunnel kræver 210 kilo 5-10 cm sten. 
- HIVE MINI kræver 150 kilo 5-10 cm sten.
- HIVE Mini med lufttunnel kræver 110 kilo 5-10 cm sten.

Læs mere om, hvordan du stabler stenene rigtigt.

HIVE WOOD INSTALLATION

Placér og installer saunavarmeren

- Din installation af saunaovnen skal passe ind i alle retsanvisende dokumenter, det inkluderer alle nationale og europæiske standarder som har med installation at gøre – inklusiv EN 15821:2010. 
- Før du installerer saunaovnen, check sikkerhedsafstandene i tabel 1. Sikkerhedsafstande A, B og 1200 mm over ovnen er givet for brændbart materiale.
- Hvis du installerer ovnen i en fordybning, der består af ikke-brændbart materiale (sten, cement), så skal du mindst efterlade 100 mm mellem væggen og ovnen for at luft kan bevæge sig igennem. 
- Hvis du bruger dobbelt varmeværn, så skal du reducere sikkerhedsafstanden for brændbare materialer med 1/4, og hvis du bruger et enkelt varmeværn, bliver sikkerhedsafstanden reduceret med ½.
- Varmeværnet regnes som værende inden af sikkerhedsafstanden, og forskellen mellem overfladen og the beskyttende område skal være mindst 30 mm. 
- Installér saunaovnen på en ikke-brændbar overflade, som kan bære det, der kræves.
- Lad være med at have elektrisk udstyr eller ledningen inden for sikkerhedsafstanden fra saunaovnen. 

Slut saunaovnen til din skorsten

- Det er kun specialister, der må slukke din saunaovn til din skorsten. 
-  Din røggas-udgang er på toppen af din HIVE Wood saunaovn. Saunaovnen bliver sat sammen med din skorsten ved at bruge specielle røgrør.
-  Bøjningerne på rørene skal være glatte for at holde træktabet så lavt som muligt.
- røret bliver sat ind gennem skorstenens væg og bliver omsluttet med mineraluld (såsom Rcokwool). 
- Røggasserne fra ovnen bliver ledt ind i en separat røgrør. Brug ikke et fællesaftræk sammen med andre ovne.

Hvor mange sten skal jeg bruge? 

HIVE Wood 13 kW:
90 kg 5-10cm sten (6 x 15 kg bokse)

HIVE Wood 17 kW/ 17 kW LS: 130 kg 5-10 cm sten (9 x 15 kg bokse)

UKU CONTROLLER INSTALLATION

Vigtigt at vide før du installerer

- Det er kun certificerede elektrikere, der må installere enheden.
- Vær sikker på, at bygningens kabler fra eltavlen til der, hvor du vil have varmeren til at stå, har tilstrækkeligt med kabeltværsnit. 
- Hvis du vil installere i en ældre bygning, så skal du være opmærksom på de elektroniske kabler, bokse og andets tilstand. Hvis muligt, så installér et nyt kabel fra eltavlen til saunaen. 
- Vi anbefaler, at du sætter enheden til uden jord-afbryder. 
- Kablet mellem hovedmodulet og varmeren skal være varmeresistent (90 grader).
- Alle kabler sættes i hovedmodulet. 

Hvor skal jeg installere mit kontrolpanel? 

- Kontrolpanelet skal installeres uden for dampbadet i din øjenhøjde og ved siden af døren ind til rummet. Gør det efter producentens anbefalinger. 
- Installér hovedmodulet på et tørt sted, som er let at komme til. Vi anbefaler, at du ikke installerer hovedmodulet inde i saunarummet. Gør du det, så er det på eget ansvar.
- Hovedmodulet skal placeres i et miljø, hvor temperaturen ikke overstiger 50°C og dem relative luftfugtighed ikke er højere end 95%. Enhedens vandtæthed er vurderet til IP65. 
- Hvis dit kontrolpanel skal og kan bruge Wi-Fi eller GSM-forbindelse, så vær sikker på, at den står et sted, hvor der er forbindelse til netværket. 

Installationsmanual

I Installationsmanualen finder du detaljeret information om, hvordan du installerer kontrolpanelet, hovedmodulet, dørens sensor og temperatursensoren. Du kan også lære, hvordan du tilslutter kontrolpanelet til lys- og ventilationssystemet og damperen samt, hvordan du bruger den medfølgende mobilapp.

Download installationsmanualen (EN).

FORBIND TIL MOBILAPPEN

Sådan burger du mobilappen

Med HUUMs app kan du varme din sauna fra lige præcis der, hvor du er – så længe du har forbindelse til internettet. Du kan vælge, hvornår den skal starte og stoppe, samt hvor høj temperatur, du vil have. Du kan også se, hvor varm din sauna er lige nu. HUUMs mobilapp virker med UKU Wi-Fi og UKU GSM fjernbetjening. 

1. Download HUUMs mobilapp på din telefon (eller åbn HUUMs webapp) 

 2. Registrer dig selv
Udfyld de påkrævede felter og lav en konto

3. Skriv dit sauna ID og din saunakode
Du kan finde dit sauna ID-nummer og din saunakode på hovedmodulets omslag. UKU Wi-Fi forbinder til mobilappen med det samme, hvis begge dele er koblet på dit Wi-Fi netværk. UKU GSM-fjernbetjeningen opretter selv forbindelse til mobildatanetværket på cirka 30 minutter. 

4. Vælg varmetid og temperature
Appen lader dig sætte en bestemt temperatur og en start og sluttid på, hvornår saunaen varmer. 

5. Din sauna varmer op
Du kan tjekke din saunas temperatur live fra appen. Når saunaen er klar, popper en notifikation op på din mobil.

6. Hold din app opdateret
Vær sikker på, at du opdaterer din app regelmæssigt, så du er sikker på, at den fungerer optimalt. Vi anbefaler, at du sætter din mobil til at opdatere appen automatisk.

Forbind UKU Wi-Fi til appen

For at bruge appen med UKU Wi-Fi, så skal du først forbinde din fjernbetjening til et Wi-Fi-netværk. UKU Wi-Fi understøtter 802.11 b / g / n 2.4 GHz Wi-Fi standard, men kan ikke blive brugt på et 5 GHz netværk. OBS! UKU Wi-Fi saunabetjeningen virker ikke med forskellige Wi-Fi-forstærkere såsom ASUS Lyra. 

- Gå til UKU kontrolpanelets indstiller (hold knappen nede i 10 sekunder).
- Gå til ”Wi-Fi settings” 
- Gå til ”SSID” og vælg
- Vælg det rigtige Wi-Fi-netværk i menuen. Vær sikker på, at forskellige Wi-Fi-netværk ikke har det samme navn, ellers kan du have problemer med at forbinde til netværket. 
- Når du har valgt Wi-Fi-netværk skal du skrive adgangskoden. Vær sikker på, at dit Wi-Fi-netværks navn ikke er længere end 20 karakterer. 
- Når du har skrevet det rigtige password trykker du ”Connect” og følger instruktionerne. 
- Når du har oprettet forbindelse til dit Wi-Fi-netværk, skal du følge instruktionerne her.

Forbind UKU GSM med appen

- Download HUUM-appen fra Google Play eller Apple Store. 
- Opret en brugerkonto.
- Link dit kontrolpanels ID (1XXXXX) til din brugerkonto. Du finder ID-nummeret og kodenummeret på klistermærket på hovedmodulet. 
- Når du har forbundet din sauna med din brugerkonto bliver SIM-kortet aktiveret. 
- SIM-kortet og saunaen går online efter 30 minutter. Saunaen kommer ikke online, før du har forbundet brugerkontoen til saunaen. 
- Tjek efter om alle funktionerne i mobilappen virker som de skal og at dine kommandoer faktisk bliver opfanget af saunaen. Kommandoerne burde træde i kraft inden for cirka 60 sekunder efter, du har afgivet dem. Hvis kommandoerne i mobilappen ikke virker, så kan du kontakte os på support@huum.eu

Årlig betaling

Anvendelse af appen med UKU GSM er gratis det første år og koster 29 € om året efter det (cirka 216 kroner). 

Den årlige betaling inkluderer: 

- Mobilappens funktioner
- Mobildata
- Sikker server
- Ubegrænsede antal brugere på appen.
- Softwareopdateringer til appen og fjernbetjeningen

Betalingen sker igennem appen med et kreditkort. Hvis du ikke vil bruge appen mere, så kan du altid bruge din fjernbetjening uden appen.

Hvis du vil opgradere fra UKU Local til UKU Wi-Fi.

Du kan aktivere software, der konverterer UKU Local til UKU Wi-Fi ved at købe det gennem mobilappen. Opdateringen kræver ikke en tekniker.

FEJLFINDING

Problemer med fjernbetjeningen

Temperaturen er forskellig på fjernbetjeningen og saunatermometeret
En lille forskel i temperaturerne er normalt, fordi der er en lille usikkerhed fra enhed til enhed. Hvis forskellen er mere end 10-15 grader, så skal du tjekke temperatursensoren og saunatermometeret. 

1. Har du placeret temperatursensoren or saunatermometeret placeret i forskellige dele af rummet, hvor temperaturforskellen faktisk er stor. 
2. Er temperatursensoren for tæt på varmeren? For tæt på døren? Det bedste sted at installere sensoren er på den modsatte væg fra varmeren – cirka 15 cm fra loftet og ikke tæt på ventilation og vinduer. 
3. Virker saunatermometeret som det skal?

Du bliver højst sandsynligt nødt til at udskifte din temperatursensor, når du har fixet følgende problemer, og den stadig ikke virker:
- Temperaturforskellen er mere end 20 grader
- Temperaturen på displayet på fjernbetjeningen skifter pludseligt eller bliver ved med at svinge. 
- Beskeden ”Sensor error” bliver vist på displayet

Der kan være et problem med kabelforbindelsen.Tag sensoren ned og prøv at forbind den til hovedmodulet ved at bruge et andet passende kabel. Hvis sensoren virker, kan du prøve at udskifte kablet. Hvis det stadig ikke virker, skal sensoren udskiftes. Hvis det sker, så kontakt os venligst på support@huum.eu

Fjernbetjeningens display tænder ikke

I de fleste tilfælde sker dette, når fjernbetjeningen kabel ikke er forbundet korrekt.

- Først bør du være sikker på, at alle kabler er forbundet til hovedmodulet på en måde, der stemmer overens med skemaet i installationsmanualen. Det skal helst gøres af en certificeret elektriker. 

- Tjek også om et kablerne til fjernbetjeningen sidder løst. Hvis fjernbetjeningen stadig ikke virker, efter du har tjekket at alle kabler sidder korrekt, så kontakt os på support@huum.eu

Fjernbetjeningen opretter ikke en netværksforbindelse

Hvis din UKU HSM-betjening ikke forbinder til dit netværk efter, du har forbundet din app til din apps brugerkonto til din fjernbetjening, så kontakt os og send et billede af loggen (Menu -> GSM status -> log).

Hvis din UKU Wi-Fi-betjening ikke forbinder til internettet: 

- Vær sikker på, at du bruger et 2.4GHz Wi-Fi-netværk, ikke et 5GHz- 

Vær sikker på, at dine forskellige Wi-Fi-netværk ikke har det samme navn og at det valgte netværks navn ikke er længere end 20 karakterer.

Hvis din Wi-Fi-betjener stadig ikke forbinder til netværket, så tag et billede af fejlloggen, som du ser efter at du trykker ”Connect”, og e-mail det til os på support@huum.eu

Fjernbetjningen mistede sin netværksforbindelse

Bruger du det SIM-kort, som kom sammen med fjernbetjeningen? 

Kontakt os på support@huum.eu.

Bruger du et andet SIM-kort?

- Tjek om du er løbet tør for mobildata

Find ud af om dit teleselskab har skiftet den APN-indstillinger. Hvis APN-indstillingerne er blevet ændet, så skal du opdatere indstillinger. Det kan du gøre i fjernbetjeningens indstillinger. 

- Tag SIM-kortet ud, og se om det virker i din telefon. 

- Hvis intet af det førnævnte hjalp, så kontakt os på support@huum.eu.

Problemer med varmeren

Den elektriske varmer opvarmer ikke efter installation

- Virker varmeelementerne ordentligt?
For at finde ud af, om elementerne virker ordentligt skalskal du fjerne nogle sten og se om varmeelementer bliver røde, når du tænder for varmen. Hvis varmeelementerne ikke bliver røde, så er de i stykker og skal skiftes, inden du fortsætter med at bruge dem. 

- Er der et ledningsproblem?
Før du kan tjekke, om du har et ledningsproblem, så tag din varmer ud af stikkontakten. Vær sikker på, at alle varmerens kabler og kontrolpanelet er forbundet til hovedmodulet, som det står i manualen. Hvis du ikke var i stand til at løse problemet, så kontakt os og send et foto af hovedmodulets ledninger og sammensætningen af dem. 

Den elektriske varmer er stoppet med at varme op

- Virker varmeelementerne ordentligt? 
For at finde ud af, om varmeelementerne virker ordentligt, så skal du fjerne nogle sten og tjekke om varmeelementerne blive røde, når de varmer op. Hvis varmeelementerne ikke bliver red, så er den i stykker og skal bruges, inden du bruger den yderligere. 

1 .Tjek om varmeren eller kontrolpanelets kabler er løse.
2. Få en elektriker til at tjekke om alle tre faser er forbundet og faktisk når hen til varmeren. 

Hvorfor varmer min elektriske varmer for langsomt op? 

- Er der nok styrke i din varmer i forhold til størrelsen på dit saunarum? Tjek produktsiden

- Tog du ikke-isoleret glas eller overflader med i din beregning på, hvor stor en varmer, du skulle bruge? 

- Virker varmeelementerne efter hensigten? 
For at finde ud af, om varmeelementerne virker ordentligt, så skal du fjerne nogle sten og tjekke om varmeelementerne blive røde, når de varmer op. Hvis varmeelementerne ikke bliver red, så er den i stykker og skal bruges, inden du bruger den yderligere. 

- Er der for meget ventilation i saunarummet? 
Hvis du stadig ikke har fundet en løsning, så kan problemet være hovedmodulet. Hvis det er tilfælde, så kontakt os og send et billede af hovedmodulet og varmerens ledninger og sammensætningen på ledningerne.

Bruger guides

SAUNA OVNE

Hvad er den rigtige måde at hælde vand på varmeren?

Når du hælder vand på de varme sten i varmeren, så er det en metode til at regulere luftfugtigheden i din sauna. For at gøre det rigtigt, så skal du vente til stenene er så varme at vandet fordamper. Hvis du vil være sikker på, at dine sten ikke går i stykker, så skal du bruge varmt vand fra hanen. Vandet skal være så rent som muligt, og du bør undgå at bruge meget hårdt vandt eller vand med meget jern. Vi anbefaler at du kaster i omegnen af 250 ml vand på ad gangen. Hvis du har brug for mere damp, så skal du vente et par minutter, inden du igen kaster vand på. På den måde giver du stenene lov til at tørre og få varmen tilbage, inden de igen skal fordampe vand. Hvis du opdager, at der løber vand ud fra bunden af varmeren, så betyder det, at du har hældt for meget vand på eller at stenene ikke er varme nok. 

Hvor ofte skal jeg skifte sten? 

Det kommer an på, hvor ofte du bruger din sauna. Hvis du bruger den tre gange om ugen, så er du nok nødt til at skifte sten en gang om året. Hvis du bruger den mindre, så er det kun nødvendigt at skifte stenen efter nogle år. For at finde ud af, om dine sten har brug for en udskiftning, kan du tjekke op på deres tilstand hvert år eller efter cirka 300 timer med varme. Læs mere om dette emne i sten-kapitlet.

Vedligeholdelse af din elektriske varmer

- Hold øje med din varmers tilstand, især hvis den ikke er blevet brugt i et stykke tid. 

- Lav et tjek på dine sten en gang om året eller efter cirka 300 timers brug. 

- rengør stenene, når det er nødvendigt og udskift dem, når de er begyndt at smuldre. Læs mere om dette emne i sten-kapitlet.

- Når du rengører eller arbejder med din varmer, så vær sikker på, at din strømforsyning er koblet fra og at varmeren ikke er varm. 

Hvor ofte bør jeg udskifte varmeelementerne?

Varmeelementer skal kun udskiftes, når de går i stykker. Det opdager du nok.

Kan jeg bruge min elektriske varmer, hvis et varmeelement er i stykker? Du kan finde ud af om et varmeelement er i stykker ved at fjerne nogle af stenene og tjekke om varmeelementerne skifter til rød, når de varmes op. Hvis varmeelementet ikke bliver rødt, så er det i stykker. Når det sker, så skal varmeelementet udskiftes med det samme. Ellers risikerer du, at du også ødelægger de varmeelementer, der stadig virker. Kun en autoriseret el-ingeniør bør skifte varmeelementerne. 

Sådan varmer jeg brændeovnen HIVE Wood

- Tøm askebakken før du bruger saunaovnen. 

- Start med noget småt, der brænder let. Det kan være en avis eller et mindre stykke brænde. Tilføj mere brænde hen ad vejen. 

- HIVE WOOD kan kun tage imod brændestykker i træ. Hive Wood kan bedst lidt brændestykker med en længde på 30 cm. Til Hive Wood 17 bør du bruge stykker, der er 40cm i længden. 

- Når du åbner og lukker askebakken, så styrer du, hvor meget ilt, der skal blive tilført i forbrændingen. Under optænding skal der bruges mere ilt, så vi råder til, at du holder askebakken åben på omkring 10mm. Når træet brænder, så kan du lukke askebakken lidt til igen, men hold den 2-3mm åben. 

- Hold ovnens dør lukket, når du varmer op og åbn den kun for at tilføje mere brænde.

- Tag et kig i ny og næ for at se, om der mangler mere brænde.

- Når saunaen føles varm nok, så er den klar til brug. 

- Bliv ved med at tilføre mere brænde, så længe du har lyst til at holde din sauna varm. 

- Undgå at overophede din saunaovn. Hvis selv ovnen begynder at gløde i en rød farve, så har du overophedet ovnen. Det får metallet til at bøje og HUUM er ikke ansvarlig for den defekt.

- Når ovnen er overophedet, så skal du lukke askebakken helt til og ovnen luge skal lukkes helt for at stoppe forbrændingen. Hvis det er muligt, så luk for ilttilførslen til rummet. 

HIVE Wood vedligeholdelse
Vælg de rigtige sten til din ovn. Alle naturlige granittyper eller saunasten solgt i byggemarkeder passer til HIVE Wood. - Tøm saunaovnen askebakke før du varmer saunaen op – hver gang. Den bruges til at regulere trækket i ovnen, og det gør den bedst, når bakken er tom.- Rens overfladerne inde i ovnen regelmæssigt, mindst efter hver 20. gang, du bruger den. - Tjek tilstanden på stenene cirka én gang årligt eller efter 300 timers opvarmning. Når det er nødvendigt – skift stenene. Læs mere om dette emne i sten-kapitlet.- Du skal rense skorstenen og røgrørerne mindst en gang om året.- Hvis saunaen ikke har været i brug i lang tid, så bør du få en specialist til at tjekke ovnen, risten og askebakkens tilstand, før du varmer saunaovnen. Hvis det er nødvendigt, så kan du samtidig få lavet et tjek på din skorsten og røgrørerne.

Hvordan holder jeg min sauna ren?
Imellem brug er saunaen stadig varm, og der er høj luftfugtihed. Det kan give uvelkomne bakterier gode omgivelser inde i saunaen. For at undgå det, så er det vigtigt, at du holder din sauna hygiejnisk.  Her kommer et par tips til at holde din sauna ren: - Tag altid et hurtigt bad før du går ind i din sauna. - Når du tager plads i din sauna bør du have noget under dig, såsom et håndklæde eller en siddemåtte, eller andet, der let kan rengøres efterfølgende. - Rengør saunarummet, saunabænken og baderummet regelmæssigt med desinficerende rengøringsmiddel. - Efter, du har brugt saunaen bør du åbne vinduerne og lade saunaen tørre.

FJERNBETJENINGEN

Hvordan bruger jeg fjernbetjeningen

- For at tænde kontrolpanelet, starte eller slutte opvarmningen af din sanua, så skal du trykke på knappen én gang – kort.

- Klik dig ind i indstillingerne i menuen (tryk og hold knappen i 10 sekunder) for at bestemme, hvor længe du vil opvarme saunaen. Du kan vælge mellem 3, 6, 12 og 18 timer. Standardopvarmningen er 3 timer. 

- For at vælge temperatur, skal du dreje på håndtaget af knappen. Nummeret på displayet i det øverste højre hjørne er den temperatur, som du opvarmer din sauna til – ikke den temperatur, som du har lige nu. Det står centralt på skærmen. 

- Tryk på knappen for at starte opvarmningen. 

- Du kan også bruge timeren til at bestemme, hvornår du vil have din sauna til at starte med at varme op. For at aktivere timer-funktionen skal du holde knappen nede i 3 sekunder. Så skal du vælge, hvornår du vil have din sauna til at starte opvarmningen og afslutte indstillingen med et enkelt hurtigt tryk på knappen. 

- Under opvarmning vil skærmen altid være aktiv, og der vil være et opvarmnings-ikon over temperaturen. 

- Kontrolpanelet slukket automatisk, når du har varmet helt op eller når du ikke bruger knappen og du ikke opvarmer din sauna. 

- Du kan tilgå andre funktioner, såsom fordampning, belysning og børnelås fra indstillingerne. For at åbne menuen med indstillinger skal du trykke og holde knappen nede i 10 sekunder. 

Fordamper

- Du kan vælge fordamper-funktionen i indstillingsmenuen. 

- Når fordamper-funktionen er valgt, så kan du styrke damp-outputtet ved af trykke på og holde knappen nede imens du drejer den til højre. For at nedbringe damp-outputtet skal du hode knappen nede og dreje til venstre. I det nederste venstre hjørne kan du se, hvilket niveau du er på fra 1 til 10.

Varmeintensitet vises som en indikation nederst i venstre hjørne (fra 1 til 10). 

Belysning

- Hold knappen nede i 10 sekunder og vælg lysfunktionen fra indstillingerne. 

- Når lysfunktionen er valgt, så kan du tænde og slukke lyset med to hurtige tryk på knappen. 

Børnelås
Børnelåsen kan blive aktiveret i indstillingsmenuen.- Når den er aktiveret, så vil børnelåsen aktivere automatisk, når kontrolpanelet slukkes. - For at aktivere skærmen, når børnelåsen er aktiveret, så skal du trykke på knappen og dreje den. 

×