EGENOMSORG

At drage omsorg for dig selv er meget mere end din skønhedsrutine, et afslappende bad eller en tur i sauna. Egenomsorg er nøglen til din udvikling, så du kan nå dit fulde potentiale. Ikke bare rent fysisk, men på alle de vigtige områder af dit liv. Uanset om vi har fokus på dit mentale, følelsesmæssige eller spirituelle liv.

 

Hos INUA Zone hjælper vi dit med at skabe det perfekte miljø i dit hjem, og fremelske de positive energier. Vi støtter dig i at tage bevidste valg, der forbedrer dit velvære. Hvis du vil føle dig afslappet, tilfreds og få mere glæde i livet, så skal du tage ansvar for dit dig selv og sætte tid af til at drage omsorg for dig selv.

DE FIRE OMSORGSSØJLER

Når du tager vare på dig selv, så gør du dig selv klar til at stå imod de stressfaktorer, som vi bliver mødt af, når vi lever vores liv med fart på. Når du har lavet de rigtige tiltag for at styrke din krop, sjæl og sind, så er du bedre i stand til at få det bedste ud af livet. Tag dig godt af dig selv, så du kan komme igennem svære tider med usikkerhed og frustration. Husk, at det er vigtigere i dag, end det nogensinde har været.

 

Rigtig mange ting i livet kan have negativ indflydelse på dit velvære, men samtidig er der også rigtig mange måder, du kan drage egenomsorg på og kæmpe imod. Her introducerer vi fire søjler, der er forbundet med hinanden. De vil give dig indsigt i kunsten at drage omsorg for dig selv. Du vil også finde tips til, hvordan du gør det til en del af din daglig rutine.

FYSISK EGENOMSORG

”Vores kroppe er vores haver, viljen vores gartner”

– William Shakespeare

De vise ord refererer til, hvor vigtigt det er, at vi forstår det ansvar, vi har for vores krop og helbred. Husk, at ingen kender din krop bedre, end dig selv.

Du gør din krop en tjeneste ved at være omhyggelig med, hvordan du tager dig af dens behov. Det inkluderer alt fra kost, søvn og bevægelse til en gåtur i naturen, en kop urtete eller at nyde den blide varme fra infrarødt lys på en kold vinterdag. Du kan også bruge aromatiske olier til at tage et rensende og beroligende bad.

MENTAL EGENOMSORG

"Omsorg for din psyke ... kend dig selv, for når vi selv kender os selv, kan vi lære at pleje os selv."

-  Sokrates –

De tanker, du fylder dit sind med, og hvor du tillader dit sind at tage dig hen, har stor indflydelse på dit mentale velvære.

Mental egenomsorg betyder at gøre ting, der holder dit sind skarpt og aktivt. Fyld dit sind med krydsord, undersøg emner, der fascinerer dig, læs bøger og se inspirerende dokumentarer. Men det er ikke det eneste; det handler også om at finde balancen i dit sind, så du kan forblive mentalt rask. At have en empatisk tilgang til dig selv, at meditere og fordybe dig selv i din egen udvikling vil hjælpe dig med at vedligeholde en sund indre dialog.

FØLELSESMÆSSIG EGENOMSORG

 

"Vi gør enten os selv elendige eller vi gør os selv stærke. Det kræver den samme mængde arbejde”

-Carlos Castaneda –

Det er livsnødvendigt, at vi finder sunde måder at tage os af vores svære følelser som vrede, angst og sorg. Ikke bare for vores indre ro og balance, men også for vores generelle velvære.

Følelser er fygende energi, som ikke er en del af vores indre kerne. Det kan føles sådan, men det er de ikke.

Når du mærker efter og anerkender og accepterer dine følelse, vil det frigøre dig fra momentet og gøre dig i stand til at løsne op for fastlåste følelser. At skrive dagbog og dyrke taknemmelighed er gode værktøjer til at forbedre dit følelsesmæssige velbefindende.

ÅNDELIG EGENOMSORG

”Hvile og selvpleje er vigtigt. Når du tager tid ud til at genopfylde din ånd, kan du tjene fra det overskydende. Du kan ikke tjene fra et tomt fartøj.” 

-Eleaner Brown-

I sidste ende handler egenomsorg om at finde mening i livet og gøre ting, der støtter vores udvikling og hjælper os med at bidrage til vores fælles bedste.

Den spirituelle omsorg betyder, at vi skal fodre det forhold vi har til vores natur – vores sande jeg. Tag tid ud til dig selv og lyt til dig selv. Stil dig selv de store spørgsmål: ”Hvem er jeg?”, ”hvad er min rolle i livet?” og ”følger jeg min passion, eller gør jeg bare det, samfundet og min omgangskreds forventer af mig?”. Stil dig selv spørgsmål, der lader dig gå på opdagelse i dit eget indre.

×