Biohack dit hjem: Sådan skaber du sundhed igennem teknologi

Biohack dit hjem: Sådan skaber du sundhed igennem teknologi

I biohacking handler det om at vride maximal sundhed og fysisk formåen ud af din krop, ved at udnytte de teknologiske, biologiske og videnskabelige muligheder, der er til rådighed for os. Det gør man ikke kun igennem din egen disciplin – det handler i særhed også om, hvordan du indretter miljøet omkring dig, og nudger dig selv mod et sundere og renere liv. 

Biohacking handler om at optimere din sundhed og fysiske formåen ved at udnytte de teknologiske, biologiske og videnskabelige muligheder, der er tilgængelige for os. Det involverer ikke kun din egen disciplin; det handler også om, hvordan du indretter miljøet omkring dig og guider dig selv mod et sundere og renere liv. Derfor ser vi i denne blog på, hvordan du kan biohacke dit hjem, så dine rum giver dig fornyet energi og sundhed.
Biohack your home

Sundhedens epicenter

Lad os starte med et af de allervigtigste rum i rejsen mod et sundere liv. Det er – ikke overraskende – køkkenet. Køkkenet er epicenteret for rejsen. Det er her du tanker kroppen op med det gode brændstof, som den har brug for, når den skal yde optimalt. 

Samtidig er det også velkendt, at en sundere krop spiller ind på dit mentale helbred. Så når du putter mad i maven, så har det direkte indvirken på både din fysisk og din psyke. 

Her er tips til at gøre det lettere at være sund i dit eget hjem, og bruge de tilgængelige midler til at biohacke dit køkken:


  • I køkkenet er sund madopbevaring essentiel. Du kan fylde dine skabe med næringsrige fødevarer såsom fuldkorn, grøntsager og spændende krydderier for at bevare spændingen i din kost. 
  • En air fryer kan hjælpe dig med at tilberede sunde måltider med mindre fedt, så du kan nyde lækre retter med ren samvittighed. Det kræver, at du lige lærer den at kende, men det er det hele værd – det lover vi. 
  • Sørg for at drikke rent vand. Vand er essentielt i alle menneskers kost. Derfor er det vigtigt, at vandet er af god kvalitet. Det kan du sikre dig ved at skaffe et vandfilter og holde dig væk fra sukkerholdige drikke. 

 

 

 

Drøm dig til velvære 

Ja, kosten er essentiel, men det er søvn i den grad også. Hjernen, kroppen og tankerne har brug for hvile og restitution. Mange underkender vigtigheden af god søvn, og sætter ikke nok pris på kvalitetssøvn, der gør dig i stand til at komme igennem dagen med højt humør og masser af energi. Du skal ikke være en af dem. 

Prøv de her tips til at optimere og biohacke dit soveværelse:

 

Boihack your home - bedroom 

  

  • Investér i mørklægningsgardiner. Det komplet mørke rum lader dig blive i søvnen uforstyrret, og undgår, at du vågner og fejlagtigt tror, at det er tid til at stå op.  
  • En kvalitetsmadras kan forbedre din søvnkvalitet, så du vågner mere udhvilet. Man kan få madrasser, der eksempelvis holder en fast temperatur igennem hele natten. Men en madras og en hovedpude i god kvalitet er en solid start.
  • Køb et vækkeur. Det her er nok det mest effektive tip. Hvis du benytter dig af et gammeldags vækkeur, har du nemlig mulighed for at smide din telefon ud af rummet. Telefonens lys holder dig vågen, og det samme gør apps, der er bygget til at fastholde din opmærksomhed.

 

 

 

Rødt lys i hjemmet

En af de ting, man først tænker på, når ”biohacking” bliver nævnt, er det røde lys. Men der er mange andre måder at ”hacke” kroppen på.

Hos INUA er vi altid fortalere for infrarøde paneler, som vi selv forhandler i fantastisk kvalitet. De giver dig fornyet energi og en dejlig blid saunaoplevelse. I biohacking-verdenen er rødt lys også en vigtig del af livsstilen. Vi er enige, og tror på, at rødt lys kan være med til at forynge huden, øge iltoptaget i cellerne og mindske inflammation og meget mere! Se f.eks. vores rødt lys ansigtsmaske eller vores infrarøde saunatæppe. 

 

 

 

De store hjemme-biohacks

Hvis du er interesseret i at biohacke dit hjem, så kan du vælge starte simpelt, som i mange af de tips, der er ovenfor. Men hvis du er klar på at lave en livsomvæltende tilføjelse til dit hus, så er det nu, du skal læse med. 

Varmeterapi i en sauna er paradis for en biohacker. Saunaen er kendt for sine store helbredsfordele, som f.eks. dens evne til at frigive toksiner og affaldsstoffer fra kroppen, eller den fornyede energi, man kan mærke med det samme. Og selvfølgelig styrkelsen af blodomløbet, som formindsker risiko for blodpropper og lignende. 

Saunaen kan også kombineres med en lang række terapiformer såsom lys-, salt- eller aromaterapi, som giver saunaoplevelsen en ekstra dimension.

Hvis du er klar til at gå all-in, kan du også investere i en smuk og fantastisk livgivende minipool.

å én gang – vi er ved din side på hele rejsen.

 

 

 

Janus Fabricius Nielsen
Journalist

 

×